Castell d’en Plaja – Lloret de Mar / Selva

És una edificació del segle XX

Vistes del Castell d'en Plaja, des de diferents distàncies i perspectives

Situació: A Lloret de Mar, població costanera de la comarca de la Selva (Girona).

Època: Segle XX - (Patrimoni.Gencat).

Protecció:

Estat: Res a veure amb qualsevol edificació medieval. Presenta una bona apariència. De propietat privada, la seva imatge s'ha convertit en un dels símbols que identifiquen Lloret.

Accés - Visitat el: 23/05/2014.

Situat al final del passeig de Sa Caleta.

Altres:

• De la pàgina web de l’Ajuntament de Lloret, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Aquest edifici, situat al final de la platja de Sa Caleta, és en realitat una casa - castell construïda per l'industrial gironí Narcís Plaja.

El projecte, de l'any 1935, fou obra de l'arquitecte gironí Isidor Bosch. Les obres de construcció, però, no es varen acabar fins els anys quaranta, un cop acabada la guerra civil.

La construcció d'aquest edifici va estar voltada d'una forta polèmica entre la població lloretenca. No obstant això, la seva imatge s'ha convertit en un dels símbols que identifiquen el nostre municipi, perquè, any rere any, ha estat objectiu de postals i fotografies realitzades pels milers de turistes que visiten la nostra població.”

• De la pàgina web Pat.mapa ens complau extreure  la següent infirmació (Novembre 2012):

“ Descripció

Edifici aïllat en forma de castell i situat prop del Turó Rodó, al costat esquerra (o a la part nord) de la platja gran de Lloret.

És un indret amb molta visibilitat i molt visible des de tota la platja de Lloret, cosa que ha fet que sigui motiu i logotip del tradicional turisme de platja de Lloret.

La planta és rectangular i té varis cossos de dues i tres plantes. Existeixen dues torres de planta circular, encara que una té molt més diàmetre que l'altra i una és més alta i prima que l'altra. Hi ha portes i finestres amb arcs i mènsules apuntades i espitlleres als panys de paret culminats amb merlets. La coberta és aterrassada.

La construcció, d'estil relativament neogòtic, és de pedra i ciment i la coberta de rajola. Al voltant de l'edifici principal hi ha diversos panys de paret emmerletats, fins i tot hi ha un caminet que arriba fins als penya-segats de la costa en forma de mirador.

Les obres, dirigides per l'arquitecte Isidre Bosch s'iniciaren el 1935 i finalitzaren el 1940.

El promotor fou Narcís Plaja Martí, industrial dedicat a les galetes a Santa Coloma de Farners, que encarregà l'edifici per mostrar la seva puixança econòmica.

La construcció d'aquest edifici despertà molta polèmica però ha acabat sent un dels símbols del poble.”

• Turisme:

Mostra Selva en un mapa més gran