Castell de Vernet – Artesa de Segre / Noguera

La torre és l'edificació que sobresurt d'aquest grup de cases.

Situació: A Vernet, entitat de població del municipi d’Artesa de Segre (Noguera) – Lleida.

Època: Segle XI (Patrimoni.Gencat). De la pàgina web de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“ Castell de Vernet

Data de construcció: És del segle XI. Al segle XVI s'inicià la construcció de cases al voltant.

Referenciat ja al s. XI hi resta la torre envoltada per habitatges fets en època moderna. És un edifici notable, no tan sols per l’estat de conservació, sinó perquè té una planta rectangular, en un moment en què, a les terres de frontera eren predominants les torres de planta circular.”

Estat: Per fora, ara per ara, es veu bé.

Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Procedents d’Artesa de Segre, quan hem arribat a Vernet, hem girat pel primer carrer a la dreta i hem continuat per una carretera que surt del poble.

De seguida, a l’esquerra, apareix una pista de muntanya, perfectament transitable, que enfilant-se, ens porta a la plaça de l’església (Església parroquial de Santa Maria de Vernet - Romànica - Segle XI) i davant mateix del castell, on hem aparcat el cotxe.

Localització: Unes coordenades en un lloc qualsevol de Vernet: N 41 54 17.94 E 01 02 26.84 – Altitud: 333 m.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal d’Artesa de Segre, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.