Castell de Torlanda – Conesa / Conca de Barberà

Restes de la base d'una torre rodona, element més significatiu del conjunt.

Torre: part posterior.

Vistes des de Torlanda.

Situació: En terrenys del terme municipal de Conesa (Conca de Barberà) – Tarragona.

Època: Documentat des del segle XII.

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible. Com a restes del castell, l’element més significatiu del conjunt, i fàcil d’identificar, és la base d’una torre rodona, de murs ben gruixuts, adossada a una edificació que encara manté dretes tres parets.

Altres restes son de masies d’èpoques més recents. Fou un lloc habitat fins a començaments del segle XX, moment en que fou abandonat.

Per reconstruir el castell de Rocafort, es varen extreure pedres d’aquest lloc.

Accés - Visitat el 27/03/2010:

Iniciem l’itinerari a Conesa (Castell de Conesa), i circulant per la carretera T-230 en sentit Rocafort de Queralt, molt abans d’arribar-hi, a la vora del PK 5 d’aquesta carretera, girem a l’esquerra en un lloc, sense cap indicació, situat a les coordenades 41 30 27.68 01 17 33.79.

A continuació els invitem a veure la fotografia en la que apareixen varis punts de referència (*) que permeten entendre l’itinerari que ens cal seguir per arribar al castell, circulant per camins sense asfaltar, en bon estat a dia d’avui, i que en un plàcid recorregut d’uns 1,3 km des de la carretera general, ens permeten arribar a tocar de les restes que busquem, on podem aparcar còmodament a la vorera del camí.

castell-de-torlanda-010

(*) A partir del punt C, durant la marxa apareixen algunes desviacions. Cal seguir sempre, intuïtivament, la pista principal.

Nota: La climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per pistes de muntanya. Cal tenir-ho en compte

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Conesa hi podem trobar varies edificacions: veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran