Castell de Santa Àgueda – Ferreries / Menorca

Castell:

Capella del castell:

I T I N E R A R I

Situació: Situat al Puig de Santa Àgueda, la tercera muntanya més alta de la illa, a la part nord, a uns 14 km de Ciutadella, en terrenys de Ferreries, vila i municipi de la illa de Menorca (Illes Balears).

Època: D'origen musulmà, aixecat l'any 1232 (Segle XIII) - (Wikipedia). Al costat del castell s'hi va fer construir una capella.

Estat: En estat ruïnós. Lliurament accessible. Extenses vistes a tots els voltants.

Accés - Visitat el 19/06/2013:

El punt de partida a peu, és una escola rural abandonada situada al camí dels Alocs, just devora l'entrada del lloc de Santa Cecília.

Localització: N 40 01 39 E 04 00 28 –Altitud: 241 m.

Altres: De la pàgina web de Wikipedia, i referit a la present edificació, ens complau extreure els següents fragments d'informació (Juny 2013):

• Va ser construït amb tota probabilitat sobre les runes d'un castrum o edificació romana anterior.
  • Fou on es van firmar les capitulacions que van fer passar l'illa sota la dominació de la Corona d'Aragó. Per celebrar-ho, el rei cristià, Alfons III d'Aragó va fer construir una capella, que seria l'origen del poble de Ferreries.
  • Fou l'últim reducte de la resistència musulmana a l'illa,

• Paisatges de Menorca