Castell de Sallent / Bages

Vista general, entorn. Destaca sobre el conjunt l'edificació de l'església de Sant Sebastià.

En aquesta esplanada hem aparcat el cotxe.

Tots seguit veurem unes fotografies de les restes del castell:

Situació: Dalt d’un turó que presideix la localitat de Sallent (Bages) – Barcelona.

Època: Segles XII – XIV.

Estat: Poques però evidents restes disperses. Situat al costat de l’església de Sant Sebastià, que és l’església romànica de planta circular més gran de Catalunya. De lluny és molt fàcil d’identificar aquesta edificació.

Sallent: Església de Sant Sebastià.

Accés - Visitat el 30/05/2009:

Cal localitzar l’església parroquial d’aquesta localitat. Iniciem l’itinerari des del davant de la façana principal d’aquesta edificació, pel carrer Palau, que empren direcció avall, cap al riu Llobregat.

Arribats a la riba d’aquest riu girarem a l’esquerra i circularem una estoneta per un passeig anomenat Camí de Cabrianes, flanquejat a la dreta per uns plataners, fins arribar molt aviat a un lloc, a mà esquerra (41 49 06.39 01 53 59.94), que és l’entrada a unes instal·lacions mineres.

Tot i que un cartell informa de que és una propietat privada, aquest és lloc de pas necessari per continuar. (Al restaurant del poble on hem dinat i on ens han informat  de l’itinerari, ens han assenyalat amb “autoritat” que ens han de deixar pas per accedir-hi ... De totes maneres, al menys a dia d’avui, dissabte, tampoc hem trobat cap persona que ens ho impedís). Hi ha un minúscul cartell indicant per anar al castell.

Travessant amb precaució aquestes instal·lacions, cap al fons i cap a la dreta, ja veiem l’inici d’una carretereta sense asfaltar, en perfectes condicions per circular-hi, que en molt poca estona ens enfila dalt del turó on hi ha les edificacions que busquem.

Aparquem el vehicle als peus mateix, a poca distància del castell.

Localització: N 41 49 04 E 01 54 10. Altitud: 350 m.

A L T R E S

Vistes del Bages des de l'esplanada de l'església de Sant Sebastià. Al fons , la muntanya de Montserrat.