Castell de Rialp / Pallars Sobirà

Vistes des del castell de Rialp.

Situació: Dalt d’un turó que presideix la població de Rialp (Pallars Sobirà) – Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Malmès, poques restes. Tot i això s’han pres mesures per aturar la seva degradació, amb obres de consolidació. S’ha dotat a l’edificació d’una escala de ferro que permet fer un petit recorregut aeri per les parets de la construcció.

Trobem a faltar un plafó que informi dels avatars d’aquest castell.

L’itinerari proposat és el següent:

Procedents de Sort, travessem la població de Rialp. A l’arribar a les darreres edificacions del poble, a l’esquerra veurem les instal·lacions d’una industria de fusta (42 26 48 01 08 08) , a les que accedirem,

tot i que de seguida continuarem  per un camí sense asfaltar, deixant a l’esquerra l’anomenada industria,i a la dreta grapats de troncs esperant destinació.

Molt aviat veurem una petita placeta, poc abans de que el camí s’enfili, on hem aparcat el cotxe i hem continuat, a peu, pel camí que tenim al davant.

Tot seguit, a la dreta i amunt, veurem molt properes les restes del castell. Continuant l’ample i evident camí, en menys de cinc minuts, serem a tocar de les velles pedres.

Localització: N 42 26 41.15 E 01 08 02.31 - Altitud: 764 m.

Altres:

• Dins de la localitat hem vist un cartell indicant un altre camí per accedir al castell. Desconeixem si aquest itinerari és millor que el que aquí proposem, no ho hem comprovat.
  • A la pàgina web turismePallarsSobirà a l’apartat qué puc veure ? hi ha una interessant informació sobre el castell de Rialp.

Edificacions properes:

• A Rialp, també trobarem La Torre d'en Virós, al carrer del Vall nº 12, una antiga torre de la muralla, avui dia reconvertida en habitatge.

Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.