Castell de Montbui – Bigues i Riells / Vallès Oriental

Vista general, entorn de l'edificació, mig emboscada.

Vista de l'interior del habitacle citat anteriorment.

Situació: En terrenys del municipi de Bigues i Riells (Vallès Oriental ) - Barcelona

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 29/03/2008:

Donat que considerem que és més senzill l’accés des de Sant Feliu de Codines, cap allà ens dirigim en primer lloc.

Procedents de Caldes de Montbui i circulant per la carretera C-59 en sentit nord, just abans d’arribar a la rotonda d’entrada a Sant Feliu de Codines, cal girar  per un carrer a la dreta, (41 40 48.58 02 09 50.83) en dirección a l’urbanització “Els Saulons d’en Deu”, a continuació girarem pel primer carrer a l’esquerra i de seguida pel primer carrer a la dreta.

Llavors ens trobarem circulant per una avinguda bastant llarga i recta, anomenada “Avinguda del castell de Montbui”.

Al final d’aquesta avinguda trobem la primera corba, on podrem aparcar el cotxe en una esplanada sense asfaltar que hi ha al costat dret (41 39 51.93 02 10 30.63) de l’avinguda.

El castell està al cim del petit turó que hi ha just a sobre.

D’un costat d’aquesta esplanada  arrenca una pista de muntanya que té barrat el pas als vehicles per una cadena,

i  que en un fàcil recorregut d’uns deu minuts a peu, ens permet arribar al davant de les restes del castell.

Altres: Davant de l’edificació hi ha l’ermita pre-romànica de Sant Mateu de Montbui,

edifici d'una sola nau, amb un absis de planta de ferradura, tancada per una porta de ferro que permet la visió de l’interior. No hi ha res a dins.

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran.

Informacions complementàries de l'ITINERARI