Castell de Montagut – Sant Julià de Ramis / Gironès

castell-de-montagut-100130_702bisblog

castell-de-montagut-100130_554bis

Vistes des del turó del castell.

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó que presideix Montagut, petita entitat de població del municipi de Sant Julià de Ramis (Gironès) – Girona.

Època: Segle XIII.

Estat: Molt malmès, rodejat d’arbres i vegetació baixa. Un evident fossat envolta encara una bona part de l’edificació. Un espadat natural la protegeix pels altres costats. Les restes són força rellevants. Lliurament accessible. Aparcament davant mateix de l’edificació.

L’itinerari proposat és el següent:

Dins la població de Sarrià de Ter, ens cal localitzar el carrer Isidre Macau i Teixidor. A la cruïlla (42 01 07.97 02 48 57.49) d’aquest carrer amb el carrer de Autopista, arrenca una carretera, anomenada Camí de les Comes, que salva l’autopista AP-7 passant per un túnel, per on continuarem, tot seguint, enfilant-nos, fins arribar a una propera planura situada a 42 01 51.96 02 48 56.59, on avui dia a la dreta, en una placeta, hi ha un munt de contenidors d’escombraries. Davant nostre, en mig de l’arbreda ja son ben visibles les restes del castell que busquem.

Aparcarem còmodament en aquesta placeta.

Altres: Situat a la vora dels terrenys del club de golf Girona.