Castell de Montagut – Llagostera / Gironès

Situació: En terrenys del terme municipal de Llagostera (Gironès) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. En realitat sols resta en peus la base del que sembla haver estat una torre i un pany de paret, envoltats per un munt de pedres caigudes de l’antiga edificació. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 15/08/2009:

Després de visitar les restes del castell i les muralles de Llagostera, abandonem el casc antic d’aquesta localitat pel carrer anomenat de Canalejas, que posteriorment es transforma en la carretera C253-a i que es dirigeix decididament cap a la carretera C-35 a traves d’una llarga recta.

Una vegada ens hem incorporat a aquesta darrera via, en sentit Sant Feliu de Guíxols, al cap de ben poc cal prendre la primera sortida que trobem, anunciada per anar a Sant Grau i Sant Llorenç. Circularem una estona per la carretera GIV-6744.

Ben aviat trobem una desviació a mà esquerra (41 48 27  02 53 57) indicada per anar a Sant Grau, cap a on ens dirigirem.

Ens trobarem circulant per la carretera GIP-6821 (*) per on transitarem uns 8 km., fins arribar a un punt sense identificar (entre els PK 8 i 9), on veurem un trencall a mà esquerra(41 45 59 02 56 12), per on continuarem, trobant-nos en una pista de muntanya, sense asfaltar. Al cap de tant sols uns 100/200 metres veurem a la nostra dreta el naixement d’una carretera encimentada que s’enfila decididament i amb pronunciada pendent (**).

Aparcarem (41 46 00 02 56 15) al davant mateix d’aquesta costeruda carretereta i ja a peu, en un curt però dur recorregut, en cinc minuts arribarem dalt del cim on trobarem en primer lloc un recinte tancat per un cercat de filferro, i dins una gegantina antena de comunicacions, acompanyada per un altra de més petites dimensions. Al costat veurem les minses restes del castell.

Les vistes des d’aquest lloc son panoràmiques sense límit pels quatre costats.

(*) El destí final d’aquesta carretera és la Cala Salions.

(**) Si algun valent  puja aquesta costa amb un cotxe, s’haurà d’atenir a les conseqüències. Dalt de tot és força difícil fer un gir al vehicle: pel reduït espai i pels bonys al terra.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Llagostera hi podem trobar també el Castell i les muralles de Llagostera. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Gironès : Veure en un mapa més gran.