Castell de Merola / Puig-reig / Berguedà

Castell de Merola. Al costat l'església de Santa Maria de Merola.

I T I N E R A R I

Situació: Al despoblat de Santa Maria de Merola, caseria del municipi de Puig-reig (Berguedà) – Barcelona.

Època: Edificació dels segles XII-XIII.

Estat: Malmès, sols conserva en peus una paret de la torre de l’homenatge, situada al costat de l’església de Santa Maria de Merola (Segle XVII, restaurada). Lliurament accessible. Aparcament  davant mateix de les edificacions.

Altres noms: Torre de l’homenatge del castell de Merola

Accés - Visitat el 02/04/2011:

Procedents de Manresa i circulant per la carretera C-16 en sentit nord, abandonem aquesta autovia per la sortida del PK 77, indicada entre altres, per anar a Can Vidal i al Parc Fluvial del Llobregat (N 41 56 04.16 E 01 52 35.90).

Trobem una rotonda que deixem per la tercera sortida (Can Vidal) i ens trobem circulant per una carretera de doble sentit, paral·lela i a un nivell inferior a la C-16, fins arribar a una cruïlla (41 56 21.12 01 52 39.14) on ja hi ha un cartell indicatiu per anar a Santa Maria de Merola, invitant-nos a girar a l'esquerra, passant mitjançant un petit túnel, per sota de la C-16.

A l'altre costat girem a l'esquerra (també hi ha un indicatiu) i continuem llavors circulant per una carretera asfaltada paral·lela a la C-16, fins un lloc a la dreta, sense cap indicació,  (41 55 59.41 01 52 35.15) on uns metres abans hi ha una parada d'autobús, i on veiem l'inici d'un camí de terra, a dia d'avui transitable, llevat d'algun que altre bony.

Circulem intuïtivament per la pista principal, obviant alguna que altra petita desviació. Sols hi trobarem un cartell: Cal Riera: cal fer cas omís a aquesta direcció. Passem per sobre d’un pont amb baranes metàl·liques.  Finalment, al cap d’uns 700 m. des de la carretera asfaltada, arribem davant mateix de les edificacions que busquem, on aparquem còmodament .

Localització:

MAPA de situació