Castell de Medinyà – Sant Julià de Ramis / Gironès

Pati interior del conjunt.

Balconada del castell.

Antic portal.

Porta del castell.

Detall de l'escut que hi ha sobre la porta d'entrada.

I T I N E R A R I

Situació: Dins la localitat de Medinyà, poble empordanès adscrit al municipi de Sant Julià de Ramis (Gironès) – Girona.

Època: Documentat des de l’any 1017.

Estat: Poc a veure amb la imatge típica/tòpica d’un castell, tot i que el conjunt format per l’església, la torre, i altres edificacions, conformen una imatge força espectacular. Aparcament pels carrers dels voltants.

Accés - Visitat el 30/01/2010:

Encimbellat dalt d’un turó, es força visible des de molts punts. S’hi accedeix a través del carrer Pujada del Castell.

Altres: De l’antic castell sols és visible una gran porta coronada per un escut d’armes i una façana.

Es pot passejar lliurament per algunes parts d’aquest conjunt arquitectònic: pel pati interior, on hi ha un bell i vell passeig porticat, on per sobre hi ha una galeria coberta amb amples balconades. Passem per davant de la porta de l’església. Caminarem per sota de voltes accessibles a través d’antics portals ...

Gironès : Veure en un mapa més gran.