Castell de Llorac / Conca de Barberà

castell-de-llorac-100320_501bis

Situació: A Llorac, municipi de la Conca de Barberà – Tarragona.

Època: Medieval.

Estat: A la pàgina web de l’Ajuntament de Llorac es diu, literalment:

“ De l'antic castell de Llorac, que es trobava en una petita elevació al costat del poble, només resten carreus i algun tros de paret aprofitades per bastir una gran pallissa.”

La façana davantera presenta una curiosa corba,  una inflexió. El terreny, l’entorn on està edificada és de lliure accés.

Accés - Visitat el 20/03/2010:

Senzill de localitzar. Situat en una petita elevació, a tocar de les cases del poble, visible des de la carretera d’accés, la T-224.

Quan abandonem aquest vial  (41 33 29.47 01 18 28.68) i entrem a la petita població, hem aparcat  a la plaça que es troba a l’entrada mateix.

Després, ja a peu, hem continuat cap al fons i a la dreta d’aquesta plaça, on s’hi inicia un carrer (41 33 25.35 01 18 25.75), que enfilant-se, ens conduirà en cinc minuts de suau ascens a una petita planura, a l’esquerra del camí, on al fons veurem aquesta edificació.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Llorac hi podem trobar varies edificacions: veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran.