Castell de Llobera / Solsonès

Vistes des del castell.

Situació: A la vora de Llobera, municipi del Solsonès - (Lleida).

Època: Documentat des del segle XI.

Estat: Malmès. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 21/06/2011:

Procedents de Solsona, i circulant per la carretera C-451 en sentit sud, en un lloc a tocar del PK 47 (N 41.94550 E 01.48995)  prenem una desviació indicada per anar a Llobera.

Arribats al llogaret, aparcarem el cotxe en una placeta (41.95095 01.47267) . En un costat hi ha l’església de Sant Pere de Llobera.

Continuarem a peu el camí. Camí, que comença en aquesta mateixa plaça, a l’entrada mateix, per la dreta, on hi ha dues edificacions amb un passadís al mig. Per aquí seguirem, per un confús corriol entapissat d’herbes al principi, que es fa més ample i evident després.

Abandonem l’espai edificat  i en menys de 10 minuts de suau passejada,  hem de veure les restes del castell alçades a la dreta.

Solsonès : Veure en un mapa més gran.