Castell de L’Infant – Vandellós i L’Hospitalet de L’Infant / Baix Camp

I T I N E R A R I

Situació: A L’Hospitalet de L’Infant, nucli del municipi de Vandellós i L’Hospitalet de L’infant (Baix Camp) – Tarragona.

Època: Segle XIV.

Estat: Restaurat. Lliurament accessible. Aparcament als voltants.

Altres noms: Hospital per a vianants de L’Hospitalet de L’Infant

Accés - Visitat el 14/03/2009:

Procedents de l’autopista AP-7 hem entrat a la població, i circulant sempre recte, pel carrer anomenat carretera de Mora, arribem al cap de ben poca estona a la plaça de Berenguer d’Entença, on ja veiem l’edificació que busquem.

Hem aparcat aquí mateix: N 40 59 30  E 0 55 15.

Localització: Dades de situació al davant d’una torre, potser la part de l’edificació de més presència del conjunt, emplaçada davant dels carrers De la Torre i Onze de setembre:

N 40 59 31 E 0 55 19 – Altitud: 11m.

Altres: A la pàgina web de Wikipedia es cita textualment:

“ L'hospital fou fundat per l'Infant Pere el 8 de novembre del 1344.

Situat en un lloc de pas prop de l'antiga Via Augusta, la seva arquitectura és resultat de la combinació de la seva tasca assistencial amb la defensa de la religió front les incursions dels sarraïns i l'amenaça dels bandolers.

El caràcter fortificat de l'edifici queda reflectit en els murs, d’11,7 metres d'alçada, i les torres de 18 metres. En un principi se’n van projectar sis, una a cada angle i dues més al mig dels paraments septentrional i meridional, si bé, pel que sembla, només se’n feren quatre. L'edifici no presenta obertures, a excepció de vestigis a l'extrem nord-est i de les sageteres presents en tot el perímetre”.

Edificacions properes: Dins del mateix terme municipal, hi ha altres construccions. Veure el mapa situat en aquesta mateixa pàgina.

Baix Camp : Veure en un mapa més gran.