Castell de la Sinoga – Sant Martí de Riucorb / Urgell

Detalls i detallets

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Martí de Riucorb, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Urgell (Lleida).

Època: Segle XII – (Patrimoni.Gencat).

Estat: A la vista està ... És una edificació que nosaltres la qualifiquem d’“estranya” ...

Altres noms: Molí de la Sinoga - Moli del Cacau – Molí de l’Aigüet - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitat el 24/01/2015:

Com moltes vegades diem, accessible per diferents punts segons procedència del viatger. En el nostre cas, l'itinerari que hem fet ha estat el següent:

Partint de la població de Bellpuig (41 36 57.6 01 00 20.8), hem enfilat per la carretera LP-2015 (Bellpuig / Belianes), fins un lloc situat a 41 35 14.6 01 00 10.3, on sense cap indicació hem pres una sortida a mà esquerra, entrant a un camí de terra perfectament transitable, continuant recte, fins arribar a un altre lloc situat a 41 34 43.4 01 01 08.8, on hem continuat per una desviació a mà dreta.

Al cap de ben poc, l'edificació que busquem, ja és visible a mà esquerra del camí. La distància recorreguda per camins de terra ha estat d’uns 2,4 km aproximadament. Hem aparcat al voral.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

“ Descripció

Edifici quadrat on a la part baixa s'hi veu el que havia estat el molí, amb una entrada amb pedres adovellades formant un arc de mig punt.

Antigament era del Duc de Sessa i les primeres notícies es troben documentades l'any 1207.”