Castell de la Móra – Granyanella / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A La Móra, entitat de població de Granyanella, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible, tot i que és força perillós intentar passejar per l’interior, donat el seu precari estat. Aparcament als voltants.

El trobarem al carrer del castell.

“ Descripció

Es tracta d'un gran casal senyorial amb les funcions de castell, que presideix el nucli de La Mora, al capdamunt del municipi.

De planta quadrada i amb diferents estances adossades a la part del darrera d’època posterior. S'hi pot distingir planta baixa, amb la porta principal adovellada formant un arc de mig punt, tapiada posteriorment, primer pis o planta noble, amb la presencia de finestres de majors dimensions i treball decoratiu, i segon pis.

Com a element important destaca una finestra situada a la planta noble de l'edifici, de factura gòtica i que originàriament presentava una estructura geminada amb presencia de decoració geomètrica.

Notícies històriques

El nucli de La Mora va pertànyer als Saportella, als Ferrer i a la família cerverina dels Moixó, que van conservar el domini fins a la Desamortització.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’'questa mateixa pàgina.