Castell de La Clua – Bassella / Alt Urgell

Casal edificat a la part més alta del turó que presideix el llogaret de La Clua. Les pedres d’aquesta edificació semblen força antigues així com també ho son les que hi ha als peus de la casa, que presenten una curiosa forma rodona.

I T I N E R A R I

Situació: Al llogaret de La Clua, entitat de població del municipi de Bassella (Alt Urgell) – Lleida.

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Desaparegut. Aparcament a l'entrada del poble.

L'itinerari proposat és el següent:

0 - Procedents de Ponts i circulant per la carretera C-14 en sentit nord, poc abans d’arribar a Oliana, entre els PK 136/137 trobarem una desviació a l'esquerra ( 42 01 39 01 17 40), on hi ha un cartell que indica per anar a Aguilar de Bassella i La Clua, cap a on ens dirigirem i mitjançant un pont, creuarem el pantà de Rialp.

Una vegada a l'altra banda del pont, continuarem per l'esquerra. Tot i que no hem trobat cap més cartell indicatiu, finalment  hem arribat a La Clua.

1 - Localització: Coordenades del lloc on hem aparcat, a l'entrada del poble: N 41 59 28 E 01 16 40 - Altitud: 450 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - Maig 2020.

Descripció:

Restes de murs antics, una part aprofitats per un casal tardà al cim del poble prop l'església.

El castell de la Clua fou venut pel comte Ermengol l'any 1029 a Bonfill i la seva muller Amaltruda.

L'any 1042, Almatruda i els seus fills van donar el castell, amb els seus termes i pertinences, a la canònica de Santa Maria de la Seu d'Urgell.

Altres: A dia d'avui, ens hem trobat que segons el mapa de Google fins i tot hi ha trams de carretera on es circula per sobre de l'aigua ... Donem fe de que hi hem arribat sans i estalvis, sense mullar-nos ... Cal circular confiadament, deixant-nos portar... Fins i tot, de vegades ens allunyarem força de la riba del pantà.

Finalment, i llevat de sorpreses de darrera hora, arribarem al nostre destí.

Edificacions properes:Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.