Castell de Gaià / Bages

mg_5093bisblog

Restes de muralles ... ?

Pedra treballada ... ?

Situació: Al terme municipal de Gaià (Bages) – Barcelona.

Època: Medieval.

Estat: Pràcticament desaparegut. Les úniques dades que teníem eren les d’una fotografia d’en Pere Català i Roca de l’any 1962, penjada a la pàgina de Patrimoni.Gencat, la visió de la qual, aporta ben poca informació.

No hem estat capaços d’identificar res mes que la capella de Santa Àgata, que es diu que era l’antiga capella del castell.

Accés - Visitat el 08/03/2012:

Arribats a la població de Gaià procedents de Navàs, agafarem el camí indicat per anar al cementiri ( 41 55 02 01 55 29 ), deixant a la dreta l'ajuntament i l'església.

Seguirem ruta per un camí de terra. A uns 100 metres trobem una cruïlla amb 3 camins i agafarem el camí del mig.

A uns 400 metres tornem a trobar una cruïlla ( 41 55 10 01 55 30 ) i agafarem el camí de l'esquerra per continuar la ruta.

Després de recórrer uns 500 metres, arribem a una esplanada on s'acaba el camí i on aparquem el cotxe (41 55 11 01 55 13), continuant a peu, pujant un costerut tram final, on a la dreta ens acompanya una barana feta amb una corda.

Al cap de ben poc arribem a una planura, on al bell mig hi ha la petita església de Santa Àgata,  ubicada dalt d'un petit turó.

Localització, de la capella de Sta. Àgata: N 41 55 08 E 01 55 10. Altitud: 534 m.

Altres: El camí és irregular i no gaire ben cuidat, es recomana anar-hi en un vehicle 4x4.