Castell de Forès / Conca de Barberà

Situació: A Forès, municipi de la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: Medieval.

Estat: Desaparegut.

Accés - Visitat el 20/03/2010:

A Forès, al nucli antic, els murs i pedres de considerable antiguitat i excel·lència, no n’hi manquen pas, la qual cosa fa verdaderament difícil la identificació de possibles restes.

Hem trobat un carrer anomenat del castell.

castell-de-fores-100320_504_0

En un racó hi ha un parell d’edificacions. En una d’elles, molt malmesa, pràcticament derruïda, doncs sols conserva la façana,

castell-de-fores-100320_503_0

s’hi mostra una finestra que a la pàgina web de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, s’identifica com una finestra del castell de Forès (?).

castell-de-fores-100320_505_0

En realitat presenta un aspecte molt més “medieval” la construcció que hi ha al costat...

castell-de-fores-100320_537_0

En aquesta mateixa pàgina es mostra també un tros de mur, que tampoc hem sabut identificar, però en aquest cas, potser hi ha una raó: la foto a comparar va ser feta l’any 1967. Ha plogut molt des de llavors.

Durant el nostre passeig per aquesta petita població, sols hem trobat un habitant, que ens ha dit que es desconeix la ubicació d’un possible castell a la població.

Així doncs, deixem per a persones més expertes en el tema aquesta identificació i ens limitem a deixar constància gràfica d’algunes de les edificacions que hi ha en aquest lloc.

Localització: Situació del lloc on hem aparcat, davant mateix de l’església parroquial de Sant Miquel : N 41 29 39.66 E 01 14 17.48 - Altitud: 858 m.

Altres: Les vistes des del lloc anomenat “El mirador”, constitueixen un regal per a l’esperit: la Conca de Barberà, als nostres peus.

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran.