Castell de Dosrius / Maresme

Vista de la població de Dosrius des del castell del mateix nom.

Situació: Al municipi de Dosrius (Maresme) – Barcelona.

Època: Medieval (Patrimoni.Gencat)

Estat: Molt malmès. Solament resta en peus una paret. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 23/02/2008:

Procedents de Mataró, i circulant per  l’autopista C-60, en sentit La Roca del Vallès, agafem un trencall a la dreta que ens assenyala per anar a Dosrius.

Arribats a aquesta població, la travessem, continuant  per la mateixa carretera per on hem vingut (carretera de Llinars del Vallès), fins quasi a la sortida del poble (coordenades 41 35 50.32 02 24 04.90), on hem d’agafar un trencall molt pronunciat a la dreta, on un cartell ens indica : Can Masset del Far i Canyamars. Tot seguit, hem de girar a l’esquerra pel carrer passatge del Castell, que al cap de molt poc es transforma en el carrer de Mil Pins.

Continuarem fins el final d’aquest darrer carrer, fins que s’acaba l’asfaltat, i es transforma en una pista de muntanya. Després d’un recorregut aproximat d’uns 400 metres, girarem en un trencall a la dreta, i continuarem fins arribar a una placeta, on hi veurem un dipòsit d’aigua i on podrem aparcar còmodament el vehicle (41 36 01.68 02 24 15.96).

A la dreta d'aquest dipòsit, hi ha un petit corriol que mor a uns 20 metres. Entrem-hi. A la meitat, a  l’esquerra i a dalt, ja es veuen les minses restes de l’edificació que busquem.

Boniques vistes des d’aquí dalt de tot.

Altres: La darrera part del recorregut en cotxe, – pista de muntanya, sense asfaltar  – pot resultar “incòmode” o fins i tot “difícil” per un vehicle convencional. Hauríem de valorar la conveniència de circular-hi, o bé, anar a peu.

Maresme : Veure en un mapa més gran.