Castell de Claverol – Conca de Dalt / Pallars Jussà

Vista general, entorn.

castell-de-claverol-071109_506bisblog

Vistes des de Claverol.

Situació: A Claverol, entitat de població del municipi de Conca de Dalt (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Documentat des del segle XI - Generalitat de Catalunya. Segle XIV, segons Wikipedia

Estat: L'únic que queda d'aquest castell és una torre circular de 7 metres d'alçada, que degué ser més alta. Les parets tenen un gruix de 140 cm., que és exactament la mida del diàmetre interior de la torre.

Fins recentment, acollia el dipòsit d'aigua del poble, però en el moment actual està en via de restauració, a punt de recuperar el paper rellevant que tenia en temps pretèrits.

La torre és feta de carreus de mida mitjana, disposats en filades regulars, obra de darreries del segle XI.(Wikipedia).

Accés - Visitat el 09/11/2007:

Procedents de Tremp, circulant per la C-13, i ja situats dins de la Pobla de Segur, a la rotonda de la carretera que condueix, per l'esquerra a Pont de Suert i per la dreta a Sort (N-260), prenem aquesta darrera sortida, i travessem un pont per sobre de la Noguera Ribagorçana.

Al final d'aquest, a la dreta, hi ha un cartell que ens indica una desviació per anar a Claverol, cap a on ens dirigim, per la carretera LV-5182, distant uns 5,5 km. de la Pobla.

0 - Arribats al lloc, aparquem còmodament a la dreta, a l'entrada de la població, en un lloc habilitat com a pàrquing: 42 14 44 0 59 16.

Tot seguit, a peu, ens enfilem en direcció a la torre, que ja és visible perfectament i molt a la vora.

1 - Localització: N 42 14 42.26 E 0 59 13.21 - Altitud: 736 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, ens complau extreure la següent informació:

"Descripció

Del castell de Claverol en resta una torre de planta circular, d'uns 7 metres d'alçada i amb aparell format per carreus mitjanament treballats, ben arrenglerats, units amb morter de calç.

Està adossada a una vivenda tardana.

Castell termenat. Documentat el 1079.