Castell de Claravalls – Tàrrega / Urgell

I T I N E R A R I

Situació: A Claravalls, entitat de població de Tàrrega, capital i municipi de la comarca de l’Urgell (Lleida).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Molt modificat. Pensem que és de propietat privada. Aparcament als voltants.

El trobarem dalt del poble, al carrer del Castell.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Descripció

Gran casal molt modificat, amb pati central. Correspon a una reedificació del segle XVII. Ara habitatge privat. Castell situat en un turó dominant el poble.

Consta de planta baixa i tres pisos, havent sofert moltes edificacions especialment afegits i obertures, no quedant gairebé res de la seva tipologia original, mostrant-ne una de bastant complexa.

L'obra està construïda amb carreus de pedra rectangular i maçoneria, trobant-se encara habitat en el sector encara no enderrocat. L'obra original és del segle XV i pertany al gòtic, encara que com s'ha dit té moltes modificacions posteriors (segles XVII i posteriors).

Castell - palau. Documentat el 1172. “

“ Està situat dalt d’un turó i presideix la població. L’estructura és de planta rectangular i té planta baixa i tres pisos. El primitiu castell data del s.XI quan Guillem de Claravalls va obtenir el castell per llegat patern. Actualment la construcció pertany al segle XVI i al llarg dels anys ha sofert diferents transformacions.

Actualment és de propietat particular. L’any  1985 fou declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.”

Urgell : Veure en un mapa més gran.