Castell de Cérvoles / La Pobla de Cérvoles / Garrigues

Situació: A les afores de la població de la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) – Lleida.

Època: Segles XIV - XV

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Restes difícils de localitzar.

Accés - Visitat el 14/10/2006:

Procedents de l’autopista A-2 (BCN - Lleida), prenem la sortida a l’Albi (Visita opcional: restes del castell de l’Albi) i ens dirigim a la Pobla de Cérvoles, circulant per la carretera LP-7013. Durant el proper recorregut passarem pel poble del Vilosell (visita opcional: restes del Castell del Vilosell).

Accedim a la Pobla de Cérvoles pel carrer del Portal (N 41 2203.1500 55 04.88) i tot seguit girem a l’esquerra i ens trobarem circulant primer pel carrer Major i a continuació pel carrer Vilanova.

Després de deixar La Pobla circularem sempre recte, obviant intuïtivament algunes petites desviacions, fins arribar a un lloc situat a 41 21 32.64 00 5513.16 on hi ha un camí a la dreta, (Si ens passéssim, una mica més endavant, a l’esquerra,  ( 41 21 29.78 0 55 12.90), hi ha una petita zona d’esbarjo), que enfilant-se accedeix a una planura on hi ha una respectable bassa d’aigua encerclada per una tanca metàl·lica.

Aparquem el vehicle aquí mateix, en un lloc apropiat i continuem el camí a peu. Caminem, deixant la tanca de la bassa a la nostra dreta, i quan s’acaba el tancat, el camí segueix, fins que a uns 50 metres es bifurca: cap a la dreta continua una pista. No l'agafem.

Hem d'anar cap a l'esquerra, mantenint, també a la nostra esquerra una gran extensió de vinya. El nostre destí, (ruïnes del castell) és precisament al petit turó, que tenim davant nostre, entre els dos camins. Per comoditat el rodegem, com hem dit, per l'esquerra.

Al començament d'aquesta volta, deixem a la dreta una pedra gran que sembla un dolmen.

Continuem, tenint a l'esquerra la vinya. Trobarem ara una enorme pedra alçada, també a la dreta. Seguim, i ben poc més endavant, sempre a la dreta, ens endinsem entre la vegetació i aquí hauríem de trobar les minses restes del castell, de les que les més significatives son sols les restes de l'arc d'una porta, el demés, és pura runa.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

castell-de-cervols-itinerari-google-maps