Castell d’Arcalís – Soriguera / Pallars Sobirà

Detall d’una paret. Observi’s l’exagerada mida d’algunes pedres.

Vistes durant el recorregut fins el castell d'Arcalís:

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d’Arcalís, entitat de població del municipi de Soriguera (Pallars Sobirà) – Lleida.

Època: Ho desconeixem.

Protecció:

Estat: Força malmès. Lliurament accessible. No hi ha cap indicació.

Altres noms: Els casalots.

Accés - Visitat el 09/09/2010:

Iniciem l’itinerari a Arcalís, on al final del poble, davant de l’església, que queda una mica enfilada a l’esquerra, s’inicia una pista de muntanya, sense asfaltar (42 2112.4201 05 02.72), i sense cap indicació, que plana al començament, per on continuarem.

Al cap d’un recorregut d’uns 2.300 metres arribem a un lloc (42 20 53.99 01 05 24.40) sense cap indicació, (no n’hem vist cap en tot el recorregut), on a l’esquerra hi ha un trencall, s’inicia una curta pista, un pedregar no apte per a vehicles, i on a dia d’avui, es veu una petita senyal groga en una pedra (?).

Aparquem el cotxe al voral del mateix camí per on hem pujat i ens disposem a seguir a peu. Pugem aquesta curta pista i dalt de tot ja veiem, davant nostre, les restes del castell.

Per arribar-hi, hem seguit un imprecís corriol que mena cap a la dreta i que planejant ens acostarà de forma planera a l’edificació.

Localització: N 42 20 55.90 E 01 05 30.52 - Altitud: 1.014 m.

Altres: Tot i que nosaltres hi hem accedit en un vehicle convencional, caldrà valorar aquesta opció de manera personal. A més, cal tenir en compte que la climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per pistes de muntanya.

Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.