Castell d’Altès – Bassella / Alt Urgell

A l'esquerra de la fotografia, un petit llenç de paret. Úniques restes de l'edificació.

I T I N E R A R I

Situació: A la població d’Altès, entitat de població del municipi de Bassella (Alt Urgell) – Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Malmès. Sols resta en peus una filada de carreus, a dia d’avui recolzada sobre unes pedres noves que n’asseguren la continuïtat. Lliurament accessible. Aparcament als carrers del poble.

Accés - Visitat el 11/02/2011:

Hem accedit al llogaret i hem aparcat en una placeta (42 01 09 01 19 10) al cap de munt del poble, davant del cementiri, que es troba al costat de l’església parroquial de Sant Pere d’Altès, d’estil neoclàssic, bastida l’any 1818.

A l’altre costat de la placeta, damunt d’una petita elevació, hi ha un casal conegut com la Rectoria.

Als peus d’aquesta edificació hi ha les úniques restes visibles del castell, un petit pany de paret.

Altres: Per identificar aquestes restes ens ha estat d’utilitat la fotografia que en Pere Català Roca va fer l’any 1964 i que apareix a la següent  pàgina:

Alt Urgell : Veure en un mapa més gran.