Castell d’Albió – Llorac / Conca de Barberà

Vista parcial del petit turó, on hi ha una planura, avui en dia delimitada per quasi tots els costats per camins asfaltats ...

castell-dalbio-100320_511

Dins d’aquesta planura, se’n hi aixeca una altra, més petita. De fet, pot ser hauria d’haver estat aquest el lloc més adient per plantar-hi una edificació de caire defensiu.

A continuació una sèrie de fotografies de restes visibles a la base de la planura:

castell-dalbio-100320_501

castell-dalbio-100320_504

castell-dalbio-100320_506

castell-dalbio-100320_508

Quasi 50 anys separen aquesta fotografia de l'obtinguda per en Pere Català Roca l'any 1962 i publicada a la pàgina web de Patrimoni.Gencat. És sorprenent la poca variació que han sofert en aquest temps aquestes quatre pedres ...

I T I N E R A R I

Situació: A la localitat d’Albió, petit nucli de població del municipi de Llorac (Conca de Barberà) – Tarragona.

Època: Medieval.

Estat: Pràcticament Desaparegut. Es fa difícil de precisar la pertinença de les pedres que es troben disseminades per tot arreu, a l’antic castell, a construccions alienes o fins i tot a marges d’utilitat per a la pagesia.

Deixem per a gent més entesa en el tema aquesta anàlisi i ens limiten a deixar constància gràfica de l’entorn actual.

Accés - Visitat el 20/03/2010:

Sobre un petit turó, hi ha una planura, avui en dia delimitada per quasi tots els costats per camins asfaltats. Dins d’aquesta planura, se’n hi aixeca una altra, més petita. De fet, pot ser hauria d’haver estat aquest el lloc més adient per emplaçar-hi una edificació de caire defensiu.

Altres dades:  N 41 33 54.47 E 01 16 14.16 - Aquestes coordenades corresponen a un lloc, en un costat d'un carrer, on es veuen unes filades de carreus que aparenten ser força antigues.

Hem aparcat aquí mateix.

Altres: A l’Albió trobarem la bonica església de Sant Gil d’Albió, romànica del segle XII, reformada.

Al costat mateix hi ha un petit cementiri, on es poden veure tres esteles funeràries d’època medieval.

Ver Conca de Barberà en un mapa más grande