Casa del Senyor del Mal Ús – Calonge / Baix Empordà

casa-del-senyor-del-mas-us-100506_501

casa-del-senyor-del-mas-us-100506_510

casa-del-senyor-del-mas-us-100506_504

Situació: A Calonge (Baix Empordà) – Girona.

Època: Edificació dels segles XV o XVI.

Estat: Molt reformada. Els elements potser més interessants són dues finestres gòtiques. Aparcament als voltants. Visita exterior lliure.

Localitzarem aquesta edificació al carrer Major nº 26 de Calonge.

Altres: D’un interessant treball titulat “Castells i cases fortificades de Calonge” d’en Pere Caner i Lluis Vilar, ens complau extreure el següent fragment:

“ Aquesta casa estava habitada, des de moltes generacions, pels batlles de sac del castell de Calonge. Com que aquest funcionaris eren mal vistos pel poble, a causa del seu afer, la casa prengué aquest nom. “

A nivell més col·loquial, una senyora gran amb la que hem conversat a Calonge, i que semblava estar força documentada sobre el patrimoni històric de la població, ens va dir que la casa tenia mala fama perquè hi practicaven el “Dret de cuixa” ...

• Dins del terme municipal de Calonge hi podem trobar les següents edificacions:
  1. Can Savalls