Casa de la Vila – Tornabous / Urgell

Casa de la Vila – TornabousCasa de la Vila – TornabousCasa de la Vila – Tornabous

Altres noms: Antiga casa dels Llúries (*) - (Patrimoni.Gencat).

Dins de Tornabous, la trobarem a la Plaça de la Vila, molt a la vora de l’església de Santa Maria .

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

Edifici quadrangular de planta baixa i dos pisos.

A la planta baixa hi ha el portal principal caracteritzat per una llinda rectangular amb una motllura que el ressegueix a la part superior; just al centre hi ha l'escut de la vila amb la data de construcció de l'edifici. Aquesta porta és flanquejada per dues petites finestres.

A l'interior, a la planta baixa, hi ha dos grans arcs peraltats de pedra sostinguts per tres columnes cilíndriques amb base i capitell llis.

A la planta noble de l'edifici hi destaquen tres finestres rectangulars amb llindes motllurades, molt senyorials, totes idèntiques.

A les golfes hi ha una galeria que recorre tota la part superior de la façana; al centre hi ha tres arcs de mig punt aguantats per columnes toscanes i, a banda i banda, s'obren obertures quadrangulars fruits d'una reforma moderna.

Notícies històriques

Aquest edifici fou propietat del monestir de Poblet, després de Roger de Llúria i actualment és l'ajuntament.”

• Altres: Als sols efectes de classificació a les nostres pàgines li adjudiquem l'etiqueta de “Palau”.