Capella de Santa Magdalena del Puig – Gelida / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: Al barri del Puig, entitat de població de Gelida, vila i municipi de la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 13/07/2013:

Procedents de Martorell i circulant per la carretera C-243b (Martorell – Gelida – Sant Sadurní d'Anoia), entre els PK 11 i 12 d'aquest vial, hi ha una sortida a la dreta (41 25 48.54 01 51 08.87 ), indicada per anar a El Puig, cap a on ens dirigirem.

Quan hem arribat a aquesta barriada, hem circulat fins un lloc on hi ha una rellevant edificació on a la façana llueix el nº 49 (Can Duran del Puig – Segle XV - (Patrimoni.Gencat). Hem aparcat aquí mateix (41 26 10.19 01 50 53.55).

Després hem continuat a peu per un camí de terra, que deixant a l'esquerra la citada edificació, en cinc minuts de suau baixada, ens situa al davant de l'ermita.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2013):

“ Descripció

La capella de Santa Magdalena del Puig es troba situada a prop del nucli rural del Puig, en una zona envoltada de camps.

Té planta rectangular amb capçalera quadrada. La construcció és molt senzilla, de pedra amb contrafort, porta adovellada amb arc de mig punt, ull de bou i coronament amb espadanya i campana. La coberta és de teula àrab, a dues vessants. L'escut dels Bertran, senyors de la baronia de Gelida, apareix a diverses lloses sepulcrals.

Notícies històriques

Sembla probable que la construcció de la capella de Santa Magdalena del Puig es realitzés durant la primera meitat del segle XIV.”