Capella de Santa Eulàlia de Pomanyons – La Baronia de Rialb / Noguera

I T I N E R A R I

Situació: A tocar de les aigües del pantà de Rialb, a poca distància d'un dels pocs ponts que creuen les aigües d'aquest pantà, en terrenys de La Baronia de Rialb, població i municipi del mateix nom, a la comarca de La Noguera (Lleida).

La capella comparteix protagonisme amb el Dolmen de Sols de Riu, situat al seu costat.

Estat: Bon estat. Restaurada. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant mateix.

Altres noms: Santa Eulàlia de Pumanyons - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 09/06/2014:

Després de visitar l’ església de Sant Girvés de la Torre de Rialb, hem tornat a entrar al camí perimetral que voreja el pantà i hem continuat circulant en sentit nord.

A ben poca distància, en un lloc situat a 41 59 00.9 01 12 04.1, hi ha una sortida d'aquesta carretera, a mà dreta, indicada (Àrea del Dolmen), que ens aboca a un camí de terra, perfectament transitable. Al cap de cent metres ja estem davant del dolmen i a continuació de l'ermita.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juny 2014):

“ Descripció

Capella d'una nau, orientada a llevant. Té la coberta aixecada a la part de l'absis, cobrint tota la nau a dues vessants.

S'observen restes de l'arrencada de l'arc de la porta romànica de migjorn, modificada per una porta de magatzem. Finestra en forma de creu, igual que la de Santa Maria de Palau, a la façana de ponent. Forats de les bastides de la seva construcció.”

Noguera : Veure en un mapa més gran.