Capella de Sant Simplici – La Vall d’en Bas / Garrotxa

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Els Hostalets d’en Bas, entitat de població de la Vall d’en Bas, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

Època: Obra Popular – Barroc - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment no presenta pas mal aspecte. Destaquen uns poderosos contraforts. De l'interior, no en sabem res. No és accessible lliurament.

Altres noms: Sant Ximpli - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada: 13/04/2017.

La trobarem a tocar de la fita del PK nº 49 de la Carretera C-153 (... Sant Esteve d’en Bas / Els Hostalets d’en Bas / Coll de Condreu ...),  enfilada dalt del voral.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Abril 2017):

Petita capella rural situada en una petita elevació prop de la masia L'Aubert.

A ambdós costats hi ha dos contraforts. És de planta rectangular i l'absis ha estat substituït. Hi ha un campanar de cadireta que conserva una campana de ferro.

A la porta d'entrada hi ha una llinda de grans dimensions, datada l'any 1642, còpia d'una llinda igual que es troba davant l'església, trencada.

Ha estat restaurada.

La seva història va unida a la de la masia el Terrús.”