Capella de Sant Ramon de Portell – Sant Ramon / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Portell, entitat de població de Sant Ramon, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat- No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Capella de Sant Ramon Nonat - (Patrimoni.Gencat).

A l’entrada de Portell, a tocar de la carretera LV-3003. Hi ha un cartell indicador.

Capella d'una sola nau situada a l'entrada del nucli, al peu de la carretera.

Està realitzada amb carreus regulars i paredat i amb coberta a dues aigües amb campanar d'espadanya i absis recte.

A la façana principal, trobem la porta d’accés amb llinda superior, on hi apareix la inscripció "ACÍ ES NAT SANT RAMON NONAT", per sobre de la qual hi ha un rosetó per il·luminar l'interior, amb la presència d'un campanar d'espadanya d'un sol ull coronant l'edifici.

L'interior de la capella està coberta amb volta de canó, restaurada i pintada posteriorment, amb la presència de pilars adossats al mur dels quals arranquen uns arc faixons per sustentar la volta. A la zona de l'altar, hi trobem una imatge de Sant Ramon Nonat amb els seus atributs, situat dins una fornícula en forma de petxina, amb petites pilastres adossades exteriors.

També a la part interior de la capella, però al mur situat per damunt la porta d'accès, hi ha una làpida de marbre amb la representació d'un sol i una inscripció: "ACÍ ES NAT SANT RAMON NONAT, P. I. SOLÉ, 1655" “

Mostra Segarra en un mapa més gran.