Capella de Sant Muç – Rubí / Vallès Occidental

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Rubí, població i municipi del mateix nom a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Mol reformada. Pràcticament enganxada a la Masia de Can Muç, que actualment és un petit establiment d'hostaleria. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés - Visitada el 01/03/2015:

Hem iniciat la descoberta a les afores de Rubí, a la confluència dels carrers del Pont de Claverí, amb el camí de Sant Muç (41 29 57.4 02 01 40.7). Hem continuat per aquest darrer carrer, creuant per un pont les vies del tren, fins la capella, situada a uns 1300 metres de distància.

Durant aquesta darrera part del recorregut, sols haurem de prendre una desviació a mà esquerra (41 30 16.6 02 01 29.6).

Enseguida trobarem la capella a la confluència dels carrers que al mapa de Google s'identifiquen amb els noms d'avinguda de Sant Muç i Baixada de Sant Muç.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Març 2015):

“ Descripció

Capella d'una sola nau que és la part més primitiva. El presbiteri que s'aixeca per sobre de la nau va ser construït en el segle XVIII.

Davant de la porta d'entrada hi ha un pòrtic format per tres arcs rebaixats que es sustenten per dues columnes. S'accedeix per una escalinata de cinc graons.

Capella molt vinculada a la història de la Barcelona vuitcentista.

Va ser construïda l'any 1307 segons un llegat de 12 diners a la llàntia de Sant Mus fet per Guillem i Elisenda de Vilaroç. Posteriorment, aquest llegats van ser molt freqüents en els testaments dels veïns d'aquella època.

Entre els segles XVII i XIX es van fer nombrosos aplecs de les colles dels Xatos de Sant Mus, originaris del Raval de Barcelona.”

• Per a les persones interessades en aquest tema, facilitem tot seguit les dues fotografies de plafons informatius situats davant de la capella, on hi apareix text.

Tot i que es veuen amb mida "normal", si és modifica el percentatge d'ampliació de la pantalla, a comoditat de cadascú, el text és perfectament llegible.

Capella de Sant Muç – Rubí

Com veureu en el següent mapa, estem a tocar del Pont i aqüeducte de Can Claverí.