Capella de Sant Martí de la Móra – Viladasens / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de la Móra, petit veïnat situat a tocar de Viladasens, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona).

Accés – Visitada el 20/05/2016:

Des del poble de Viladasens, després d'haver visitat l'Església parroquial de Sant Vicenç, situada al carrer Tramuntana nº 10, hem continuat amunt per aquest mateix carrer, deixant aquesta església a la dreta i transitant per un ampli camí asfaltat, seguint les indicacions per anar a la barriada de la Móra, que trobarem ben a la vora. Hem aparcat al davant.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Capella de petites dimensions, de planta rectangular, una sola nau i acabada en absis semicircular. Coberta amb volta de canó i teulada a doble vessant amb teula.

Un dels murs presenta dues finestres de mig punt, igual que l'absis.

La façana té una portada rectangular amb un ampli guardapols i un rosetó al damunt. Està rematada per un petit campanar de cadireta amb una obertura.

A l'interior, la cornisa presenta un petit relleu esculpit de manera rústega.

La capella és romànica modificada i pot datar del segle XI o inicis del XII.