Capella de Sant Antoni – Horta de Sant Joan / Terra Alta

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Horta de Sant Joan, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Terra Alta (Tarragona).

Època: És una deliciosa capelleta del segle XIII - (Patrimoni.Gencat). Les vistes als voltants, són espectaculars.

Estat: Bon estat. És accessible lliurament, doncs la porta d'entrada està malmesa.

Accés – Visitada el 13/05/2016:

Des d'Horta de Sant Joan i circulant per la carretera T-333 en direcció a Prat de Comte, a mig camí, en un lloc situat entre els PK nº 20 / 21 d'aquesta via (40 57 12.4 00 20 43.9), hi ha una sortida per la dreta de la carretera, sense cap indicació, que en discreta i curta baixada, accedeix a un camí de terra.

A ben pocs metres, a l'esquerra, ja veurem la diminuta capella. Hem aparcat al davant.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Capella de dimensions reduïdes (2,5 x 3,5 m aprox.) amb planta rectangular i coberta a dues aigües de lloses de pedra.

La façana principal té la porta d'entrada, d'arc de mig punt adovellat, sobre de la qual sembla que hi va haver en temps una rosassa.

Ran del brancal esquerre de la portada hi ha una obertura amb un petit lavabo que comunica amb una pica interior.

L'interior és cobert amb una volta de canó de pedra. No hi ha cap mena d'ornament.”