Capella de la Mare de Déu del Remei – Perafita / Lluçanès

És una edificació del segle XVII

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Perafita, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Lluçanès (Barcelona).

Època: Segle XVII – (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat:  Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat als peus de l'ermita.

Accés – Visitada el 22/08/2016:

El punt d'inici de la descoberta d'avui, ha estat el següent: Dins de Perafita caldria dirigir-nos cap a la confluència dels carrers que al mapa de Google s'identifiquen amb els noms de carrer de la Roca amb el Passeig rel Remei.

En aquest punt 42 02 47.4 02 06 29.1, uns metres abans d'aquesta confluència, hi ha una desviació, per l’esquerra, baixant, per on hauríem de continuar, uns cinc cents metres, aproximadament, fins arribar a un lloc situat a 42 03 01 02 06 20, on veurem una indicació: l'ermita a 150 m. a la dreta. Hem aparcat el cotxe aquí mateix i hem salvat aquesta curta distància, pujant, a peu.

Capella situada dalt d'un turó al qual sols s'hi pot arribar a peu.

L'ermita de la Mare de Déu del Remei, propera al Mas Roca, és una capella d'una sola nau coberta a l'interior amb volta d'aresta i a l'exterior amb teulat a doble vessant.

La porta d'entrada és d'arc rebaixat i està resseguida per una motllura llisa i a sobre té una petita rosassa resseguida per una motllura similar a la de la porta.

El ràfec de la teulada està decorat per una motllura amb forma de puntes de serra. Tant l'interior com l'exterior de la capella es troba enguixat.”