Can Saló de Casavells – Corçà / Baix Empordà

I T I N E R A R I

Situació: A Casavells, entitat de població de Corçà, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

La trobarem a la Plaça Major.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2016):

Edifici civil amb elements de fortificació. Masia fortificada.

Gran masia de planta i dos pisos, coberta de teulada de doble vessant sobre les façanes laterals.

A la façana principal, encarada a migdia, hi ha el portal, d'arc de mig punt i gran dovellatge i balconades i finestres amb llinda i emmarcament de pedra ben escairada; hi ha diverses inscripcions.

A la llinda d'una petita finestra de la planta baixa s'hi afiguren dues eines agrícoles esculpides en baix-relleu.

A l'angle superior del SW de l'edifici hi ha una grossa garita cilíndrica, amb coberta cònica, feta amb terrissa, excepte el basament de pedra format per prominents cercles motllurats, en degradació. A la mènsula inferior és esculpida: s'hi representa el cap d'un personatge sobre d'un emblema heràldic.

A l'interior, la planta baixa té els compartiments amb voltes de maó i de pedra morterada. A la planta noble destaca la sala major, amb volta de llunetes.

La masia es construí amb grans pedres desbastades i carreus angulars, amb acabats de remolinat; el de la façana tenia incisions decoratives formant rectangles.”