Torre de la Bestorre – Monistrol de Montserrat / Bages

Valoració: 2 vots.
espereu…

 F O T O S


torre-de-monistrol-071124_544

Una vista de la situació d'aquesta edificació, a tocar de la població, per sobre de la carretera d'accés a Montserrat.

torre-de-monistrol-071124_514

torre-de-monistrol-071124_516

I T I N E R A R I 


 Situació: Al terme de Monistrol de Montserrat – El Bages (Barcelona).

Època: Segles XI – XII.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible.

Altres noms:

Accés - Visitada el 24/11/2007.

Dins de la població de Monistrol, circulant per la carretera C-55 (Martorell – Manresa), cal agafar, la desviació cap al monestir de  Montserrat, la carretera BP-1121 ( N 41 36 32 E 01 50 48.29).

Una mica més endavant, d’aquesta cruïlla, en una corba molt pronunciada a la dreta, cal estar atents a veure a l’esquerra, un cartell de senderisme – color verd – que diu: GR 5/96 – Monestir de Montserrat. Aquí arrenca el camí que ens conduirà a l’edificació.

Aparcament i inici camí a peu. Imatge extreta de Google Maps

Si hem accedit fins aquí en vehicle, a l’esquerra mateix d’on neix aquest sender, en paral·lel, s’enfila una petita carretera ( 41 36 32.91 01 50 33.39) que en pocs metres ens deixarà en un descampat on podrem aparcar còmodament el cotxe.

Tornant al sender, caminarem uns metres entre uns alts marges de pedra a banda i banda. Pel costat dret, per sobre de les pedres, ens acompanyen uns alts xipresos.

Aviat el marge de l'esquerra s'acaba, i llavors hem de dirigir-nos en aquesta direcció, de manera intuïtiva, cap a la torre, ara ja perfectament visible, sense cap dificultat, per un  dels nombrosos senders que apareixen davant nostre.

Variant:

Si deixem el cotxe a baix el poble, a la banda esquerra de la carretera, (Una vegada passat el pont que uneix les dues bandes de la localitat i que és la construcció de les seves característiques més gran de tota la conca del Llobregat), on hi ha lloc adient per aparcar-hi, podríem donar un tomb pels bonics carrers del poble, de trama medieval, amb suggestius racons, plaça porxada del Bo-bo, carrer de Sant Joan, etc. dirigint-nos cap a la plaça de la Font Gran.

D’un costat d’aquesta plaça surt el carrer de la Font. Al final d’aquest carrer, trobarem la carretera mencionada anteriorment i a vint metres a l’esquerra, el sender GR que hem citat.

Localització: N 41 36 32.94 E 01 50 42.20. Altitud: 189 m.

Altres:

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació



Bages : Veure en un mapa més gran.

A L T R E S 


 Tres imatges de Monistrol de Montserrat: