Castell de Castellfollit – Castellfollit del Boix / Bages

Valoració: 2 vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I


Situació: En terrenys del municipi de Castellfollit del Boix (Bages) – Barcelona.

Època: Medieval.

Estat: Molt poques restes, situades dalt d’un petit roquerar força emboscat. Cal grimpar una mica per arribar a “tocar-les”.

Altres noms:

Accés - Visitat el 21/10/2006:

Travessem el poble de Castellfollit del Boix, deixant a l’esquerra, a l'entrada, el Restaurant Andorra. Seguim, deixant a la dreta les escoles del poble, fins un encreuament:

Recte, pista sense asfaltar, que ens indica cap a Grevalosa. A la dreta, segueix la carretera asfaltada amb un cartell que indica Rajadell i Manresa. Continuem per aquí.

Trobem una pista a la dreta, que baixa, que obviem, seguim recte. Ara trobem un altre encreuament: a l'esquerra segueix la carretera asfaltada. A la dreta, ens indica el cartell: església de Sant Pere i Castell. Aquest és el camí.

Pista de muntanya, en perfectes condicions. A banda i banda deixem algunes cases de segona residència molt boniques. Arribats a una petita cruïlla, convindria agafar el camí de l'esquerra que ens duu a una esplanada,darrera de l’església on deixarem el cotxe. (L'altre camí ens portaria directament a l’església, però no hi ha tant de lloc per aparcar com a l'altre...)

Al final d'aquesta esplanada, (al lloc més allunyat de l’església) hi ha un caient, on s'endevina una escala de pedra, tallada a la roca.  Per on baixarem. A partir d'aquí, arrenca un camí que ens porta, primer a  un dipòsit d'aigua, i després s'enfila al turonet que tenim al davant mateix, on trobarem les restes del castell. Els arbres que l’envolten en dificulten la visió.

Localització: N 41 40 08 E 01 42 16. Altitud: 680 m.

Altres:

Edificacions properes: Dins el terme municipal de Castellfollit del Boix, podeu trobar varies edificacions, tot i que no precisament a la vora, les unes de les altres. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació



Bages : Veure en un mapa més gran.