Torre de les Bisaroques – Olot / Garrotxa

Valoració: 1 vot.
espereu…

És una edificació del segle XIX.

F O T O S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I T I N E R A R I 


Situació: A les afores d’Olot, capital de la comarca de La Garrotxa (Girona).

Època: Segle XIX

Estat: Malmesa. No és lliurament accessible.

Accés - Visitada el 15/09/2011:

Dins de la localitat d’Olot cal localitzar el carrer de Carme Sala. A la part de dalt d’aquest vial és on comença l’itinerari d’avui: 42.18369 2.49983.

En aquest lloc s’inicia una pista de muntanya, un camí de terra, on a mig camí apareix asfaltada, per tornar a ser més endavant, un camí de terra.

Circularem sempre recte, obviant intuïtivament alguna desviació. Quan s’acaba l’asfalt, (42.18368 2.50663)  a l’esquerra hi ha un trencall, indicat per anar al Mas Cal Pacient. Hi ha una porta. És prohibit l’accés. Nosaltres hem de continuar en la mateixa direcció en que veníem. Ara bé, si anem en un turisme, potser caldria plantejar-se l’oportunitat de deixar el cotxe aquí mateix i continuar a peu, fins un trencall (42.18203 2.50579) situat a uns 300 metres, a la dreta, en baixada, que accedeix a una planura, a dia d’avui entapissada d’herba verda. Des d’on hem sortit d’Olot fins aquet lloc, hi ha una distància aproximada d’uns 1.200 m.

A continuació travessem la clariana pel voral dret del camp, on al final veiem un ampli camí a la dreta, pel que continuem. Passem per sota dels fils d’una línia elèctrica. Ens aboquem ara a una altra clariana com l’anterior. Aquesta vegada cal resseguir-la per la part esquerra i ben aviat trobarem un ampli camí on al cap d’uns 50 metres ja veiem la torre.

La visió del mapa - itinerari que facilitem en aquesta pàgina, segurament aclarirà els dubtes que presenta el  recorregut.

Localització: N 42.18205  E 2.50295 - Altitud: 537 m.

Altres: Curiosament, és una de les torres d’època carlina que hem localitzat, que no té una entrada ni a nivell de terra ni a nivell del primer pis. En canvi si que té una petita edificació annexa on s’intueixen dues "finestres" que probablement deurien d’haver estat la forma d’accés a l'interior de l'edificació.

Altres pàgines: A Olot també hi trobarem altres construccions:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:



Garrotxa : Veure en un mapa més gran.

Informacions complementàries de l'ITINERARI


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"... un trencall (42.18203,2.50579) situat a uns 300 metres, a la dreta, en baixada, que accedeix a una planura ..."

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"una planura, a dia d’avui entapissada d’herba verda".

Aclariment: les roderes que hi ha a l'herba, no les hem fet nosaltres ...

Detall de l'itinerari.